dimarts, 24 de gener del 2012

IDENTITAT DIGITAL (4). Gestiona la teva identitat digital

Com crear i gestionar una identitat digital


1. Tenir una representació virtual permet interactuar en el ciberespai, projectar una personalitat o difondre una trajectòria professional per tal de ser trobat. Però aquesta visibilitat també implica certa vulnerabilitat.

2. Tothom pot crear i gestionar la seva pròpia identitat digital, però no pot controlar allò que els altres opinen. Tota persona, especialment si té rellevància pública, es pot veure afectada per la identitat digital que creen les opinions i notícies d'altres fonts.

3. Cal tenir cura de la identitat digital, de la mateixa manera que hom en té del seu aspecte o del seu comportament en el món físic. Hom no sap mai qui el pot estar observant.

4. Tot allò que es publica a Internet hi queda per a la posteritat, i això pot tenir conseqüències futures en la imatge i la reputació personal. Allò que difons sobre tu mateix i el que t'envolta contribueix a escriure la memòria col·lectiva.

5. Crear una identitat digital és planificar una imatge d'un mateix. És una oportunitat per demostrar qui s'és realment i apropar-se a gent amb interessos o aficions semblants.

6. Cada identitat digital aporta informació d'una persona, rellevant o no, positiva o no. Hom pot conèixer més sobre altres persones tot investigant en les seves identitats digitals.

7. Com en el món físic, hi ha bones raons per tenir diverses identitats digitals en contextos diferents. Però experimentar altres identitats, a través de pseudònims i avatars, és també un risc; de la mateixa manera que pot enganyar, hom també pot ser enganyat.

8. Els llocs que visites i les identitats amb les quals et relaciones també aporten informació a la identitat digital que projectes.

9. El límit el posa cadascú, però no és bona idea donar detalls personals a desconeguts. Cal anar amb compte amb la usurpació d'identitat.

10. La credibilitat i la confiança, també en el món virtual, es gestionen aportant informació responsable i ètica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada